FAQ Overview

Pc problemen » Software problemen » Windows Problemen

Hoe draadloos netwerk instellen op laptop of pc

Ga met je muispijltje rechtsonder in het scherm naar het wifi-icoontje en klik hier op.

Klik op het wifi-netwerk (SSID) waarmee je verbinding wilt maken. De SSID is de naam van je wifi-netwerk. Deze staat op een witte sticker onderop je router of wifi-modem.
Klik op Verbinding maken.

Vul je wifi-wachtwoord in. Dit is het wachtwoord van het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Het wifi-wachtwoord staat op een witte sticker onderop je router of wifi-modem.

Klik daarna op Volgende.

Klik op Ja om zo het verbinden met andere apparaten op je wifi-netwerk mogelijk te maken.

Onder het SSID-netwerk staat nu: Verbonden.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 09:52

Pc problemen » Software problemen » Office » Word

Krijg rare tekens in word of outlook

Opmaakmarkeringen in- of uitschakelen

Tijdens het opstellen van een e-mailbericht worden mogelijk bepaalde symbolen in de tekst weergegeven. Dit zijn eigenlijk opmaakmarkeringen, zoals punten (voor spaties) of pijlen (voor tabtekens) in Outlook. Opmaakmarkeringen helpen bij het indelen van de tekst. Ze worden niet weergegeven in een afgedrukt bericht.

Dit zijn de opmaaktekens die beschikbaar zijn in e-mailberichten.

Als u tevergeefs hebt geprobeerd om opmaakmarkeringen uit te schakelen met de knop Knopafbeelding , gebruik dan het hieronder beschreven dialoogvenster Weergaveopties voor editor om de weergavevoorkeuren opnieuw in te stellen.

Als u opmaakmarkeringen in- of uitschakelt, blijft deze instelling van kracht voor alle volgende berichten die u opstelt, beantwoordt of doorstuurt.

Opmaakmarkeringen snel in- of uitschakelen

Ga als volgt te werk als u opmaakmarkeringen wilt in- of uitschakelen:

• Ga in het berichtvenster naar het tabblad Tekst opmaken en klik in de groep Alinea op de knop die eruitziet als een alineamarkering. (Wanneer u met de muisaanwijzer naar de knop wijst, wordt de knopinfo ¶ weergeven/verbergen weergegeven.)

De knop voor de opdracht Opmaakmarkeringen weergeven/verbergen ziet eruit als een alineamarkering.

Toetscombinatie    Ctrl+Shift+*. (U moet het sterretje op de toets 8 gebruiken.)

Twee besturingselementen zijn van invloed op de zichtbaarheid van opmaakmarkeringen

Twee verschillende besturingselementen in Outlook 2016, 2013 en 2010 zijn van invloed op het al dan niet zichtbaar zijn van opmaakmarkeringen wanneer u een e-mailbericht opstelt:

Besturingselement

Beschrijving

Weergaveopties van editor

Deze instellingen zijn altijd van kracht. U kunt ze alleen wijzigen via het dialoogvenster.

De opdracht ¶ weergeven/verbergen op het lint

Met deze snelle opdracht kan de weergave van opmaakmarkeringen die niet zijn ingeschakeld in de hierboven beschreven weergaveopties van de editor worden in- of uitgeschakeld.

Geselecteerde opmaakmarkeringen in- of uitschakelen

(Outlook 2016, 2013 en 2010) Als u bepaalde opmaakmarkeringen altijd zichtbaar wilt hebben, gebruikt u de weergaveopties van de editor. De markeringen die u inschakelt, worden niet beïnvloed door de opdracht ¶ weergeven/verbergen op het lint.

1. In Outlook kiest u Bestand > Opties > E-mail > Editoropties > Geavanceerd > Weergeven.

2. Met de selectievakjes kunt u de opmaakmarkeringen aangeven die u zichtbaar wilt maken. Of gebruik Alle opmaakmarkeringen weergeven om alle markeringen altijd te kunnen zien.

U kunt er zelf voor kiezen of u een bericht met of zonder opmaakmarkeringen wilt bewerken. De opmaakmarkeringen zijn met name handig als u inhoud op een bepaalde manier of met een specifieke opmaak wilt weergeven. Opmaakmarkeringen zijn in Microsoft Outlook standaard uitgeschakeld.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-30 09:05

Pc problemen » Software problemen » Office » Outlook

Backup van uw mails maken

Als u e-mail gebruikt voor uw werk, gebruikt u waarschijnlijk een Exchange- of IMAP-account. Door Exchange- en IMAP-servers wordt uw e-mail automatisch gearchiveerd, zodat u deze altijd en overal kunt openen. Als u een Exchange-account hebt, neemt u contact op met uw beheerder voor toegang tot uw gearchiveerde e-mail.

Als u een back-up van de berichtenmappen lokaal wilt maken (terwijl u deze ook opslaat op de server), kunt u automatisch oudere items verplaatsen of verwijderen met AutoArchiveren of de items exporteren naar een PST-bestand dat u later zo nodig kunt terugzetten en gebruiken via importeren.

1. Selecteer Bestand > Openen en exporteren > Importeren/exporteren.

Bestanden exporteren

2. Selecteer Exporteren naar bestand en selecteer Volgende.

Exportbestand

3. Selecteer Outlook-gegevensbestand (.PST) en selecteer vervolgens Volgende.

Exporteren naar een gegevensbestand

4. Selecteer de e-mailmap waarvan u een back-up wilt maken en selecteer Volgende.

E-mailmappen

5. Kies een locatie en naam voor uw back-upbestand en selecteer Voltooien.

PST-locatie

6. Als u ervoor wilt zorgen dat niemand toegang heeft tot uw bestanden, typt en bevestigt u een wachtwoord en selecteert u OK.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 21:14

Handtekening zetten onder mails

1. Maak een nieuw e-mailbericht.

2. Kies op het tabblad Bericht in de groep Opnemen de optie Handtekening > Handtekeningen.

Opdracht Handtekening

3. Onder Selecteer de handtekening als u deze wilt bewerken kiest u Nieuw en typt u in het dialoogvenster Nieuwe handtekening een naam voor de handtekening.

4. Stel onder Standaardhandtekening kiezen de volgende opties in voor uw handtekening:

• Kies in de lijst E-mailaccount een e-mailaccount dat u aan de handtekening wilt koppelen. U kunt voor elk e-mailaccount een andere handtekening hebben.

• Kies in de lijst Nieuwe berichten de handtekening die u automatisch wilt toevoegen aan alle nieuwe e-mailberichten. Als u niet wilt dat al uw nieuwe e-mailberichten automatisch van een handtekening worden voorzien, moet u de standaardoptie (geen) accepteren.

• Kies in de lijst Antwoorden en doorgestuurde berichten de handtekening die automatisch toegevoegd moet worden aan antwoorden op berichten of aan doorgestuurde berichten (automatisch ondertekenen). Of u kunt de standaardoptie (geen) accepteren.

5. Typ onder Handtekening bewerken de tekst voor de handtekening en kies vervolgens OK.

Typ een nieuwe handtekening om in uw e-mail te gebruiken

Notities :

• U kunt een handtekeningvak maken net zoals in de screenshot wordt afgebeeld. U kunt onder uw naam (handtekening) meer gegevens toevoegen zoals een functietitel of uw positie en een telefoonnummer.

• U kunt het uiterlijk van alle tekst die u toevoegt, wijzigen via de miniwerkbalk voor het opmaken van tekst boven het tekstvak. U kunt ook koppelingen en pictogrammen voor sociale media toevoegen. Raadpleeg voor meer informatie

• Nadat u uw handtekening hebt gemaakt, voegt Outlook die niet toe aan het bericht dat u hebt geopend in stap 1, zelfs als u ervoor hebt gekozen om de handtekening toe te passen op alle nieuwe berichten. U moet de handtekening handmatig toevoegen aan dit ene bericht.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 21:31

Pc problemen » Software problemen » Windows Problemen » WIndows 10

Standaard browser veranderen

Indien u te veel problemen hebt met edge kan natuurlijk overwegen van een andere browser te gebruiken zoals Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, … Vergeet dan wel niet van de gekozen browser dan ook als standaard browser in te stellen! Dit doe je als volgt.

• klik in het configuratiescherm op het icoontje “standaardprogramma’s”
  • klik vervolgens op “uw standaardprogramma instellen”
  • klik vervolgens op de browser die je wenst in te stellen als de standaard browser
  • klik vervolgens op “dit programma als standaard instellen”
  • klik vervolgens op ok
Internet Explorer 11 als standaard programma instellen
Afbeelding toont hoe we Internet Explorer 11 als standaard browser instellen. U kan natuurlijk ook een andere browser kiezen.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 21:27

Pc problemen » Hardware problemen » Algemeen

Computer piept bij opstart

soms kun je hebben als je iets in je computer gedaan hebt en je wilt hem weer opstarten, dat hij niet meer wil opstarten maar foutsignalen geeft.
Hier vind je de betekenis van die geluidssignalen,
- Geen toon, geen stroom
- Ononderbroken toon, defecte voeding
- Een aantal korte piepjes, kapot moederbordd44
- 1 lange piep, defecte verversing van het RAM
- 1 lang en 1 kort, defect moederbord of ROM-BASIC
- 1 lang en 2 kort, defecte videokaart of DIP schak (XT)-
- 1 lang 3 kort, EGA video kaart defect
- 2 lang 1 kort, defecte synchronisatie van monitor
- 2 kort pariteitsfout (defect geheugenmodule)
- 3 kort, defect(en) eerste 64 KB RAM
- 4 kort defecte systeemklok
- 5 kort defecte CPU of defect videogeheugen (VRAM)
- 6 kort, defecte processor v/h toetsenbord
- 7 kort, CPU staat in virtuele processor modus (AT)
- 8 kort, foutieve schrijfoperatie naar het videogeheugen
- 9 korte piepjes pariteitsfout (defect BIOS
.
luister goed, naar die piepjes, ik weet, het is lastig

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 21:58

Weetjes » Gratis Programma's

Zoek uw deelnemers op uw netwerk

Advanced IP Scanner

Betrouwbare en gratis netwerkscanner voor LAN-analyse. Het programma scant alle netwerkapparaten, verschaft toegang tot gedeelde mappen en FTP-servers, biedt beheer op afstand voor computers (via RDP en Radmin) en kan zelfs op afstand computers uitschakelen. Het programma is gemakkelijk in gebruik en wordt uitgevoerd als een versie voor draagbare apparaten. Dit zou de eerste keuze voor iedere netwerkbeheerder moeten zijn.

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 22:01

Picasa

Picasa is helaas niet meer beschikbaar. Google is gestopt met het programma en werkt nu alleen nog maar met Google Foto's. Wanneer je op downloaden klikt, zul je het programma Google Foto's downloaden. We hebben de link laten staan, omdat we zien dat veel mensen nog steeds op zoek zijn naar de vorige fotogallerij van Google. Hierbij bieden wij je het alternatief.

Functionaliteiten

Google Foto's is het alternatief voor Picasa. Het is uitermate geschikt voor het opslaan, beheren, synchroniseren en aanpassen van foto's die je met mobiele apparaten zoals de smartphone of tablet maakt. De app organiseert de foto's zoals jij dat wilt en met je hebt met Google Foto's onbeperkte opslagruimte

Je kunt met dit programma ook foto's zoeken op basis van de visuele inhoud. Het is niet dus meer nodig om de foto's te labelen. Met de zoek opdracht 'water' krijg je bijvoorbeeld alle foto's met water te zien. Google maakt zelf films, collages, animaties en albums van je foto's.

Ook het bewerken van foto's is sterk verbeterd. Met handige gereedschappen en filters kun je je foto op talloze manieren aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om de foto's direct vanuit de app te versturen via e-mail of WhatsApp.

Systeemeisen

Besturingssysteem: Windows 7 en hoger

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-26 22:02

Gratis programma voor tekeningen te maken

hiermede vind je een prachtig gratis programma om tekeningen te maken een voortgedreven paint programma met ongelooflijke mogelijkheden.
Het programma noemt inkscape en je vind alles hier https://inkscape.org/nl/download/

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-28 23:24

gratis photoshop alternatieve

Eén van de grote voordelen van digitale fotografie is dat het spotgemakkelijk is om je foto’s te bewerken, nadat je ze hebt genomen. Daarvoor moet je dan wel over de juiste software beschikken. Professionele fotografen doen meestal een beroep op dure en uitgebreide pakketten als Photoshop of Lightroom. Maar ook als je ambities wat minder hoog liggen (of als je je portefeuille wat wenst te sparen), zijn er heel wat mogelijkheden om je kiekjes te herkadreren, de kleuren aan te passen of storende vlekjes te verwijderen. Met deze gratis Photoshop-alternatieven is dat in een handomdraai geregeld.

1. Paint

Het eerste pakket dat we voorstellen, hoef je zelfs niet eens te downloaden, want Paint wordt bij elke Windows-pc standaard meegeleverd. Deze golden oldie heeft wel wat features, maar echt geweldig ver spring je er niet mee. Je kan foto’s probleemloos herschalen naar een lagere resolutie (handig om ze snel te e-mailen), bijsnijden en spiegelen of draaien, maar in se is dit eigenlijk een tekenprogramma en met foto’s bots je snel op de grenzen.

2. Irfanview

Nog zo’n klassieker die al heel lang meegaat (wat blijkt uit de wat belegen interface), maar die wel een pak meer mogelijkheden heeft dan Paint. Irfanview beheerst alle basisfuncties die een goede fotobewerker moet hebben, geeft in een handomdraai je foto’s een speciaal effect mee (pixelize, rain drops, 3D,…) en ondersteunt zelfs plug-ins waarmee je bijvoorbeeld automatisch gezichten kan detecteren of corrupte bestanden kan lezen.

Download Irfanview

3. GIMP

Wie echt serieus met gratis fotobewerking aan de slag wil gaan, moet zeker GIMP (GNU Image Manipulation Program) proberen. Net zoals bij Photoshop is de leercurve van GIMP niet voor doetjes, maar de mogelijkheden van dit programma zijn quasi eindeloos (wat hij ook al met Photoshop gemeen heeft). Werken met lagen, het manipuleren van kleurcurves, uitgebreide knip-, plak- en kopieermogelijkheden,…noem het en GIMP heeft het waarschijnlijk.

Download GIMP

4. Pixlr

In deze tijden van de cloud en SAAS zijn er natuurlijk legio fotobewerkers op het internet. Pixlr is een van onze favorieten. Voor een online programma biedt dit echt verrassend veel mogelijkheden om je foto’s te bewerken en de look aan te passen. Je kan werken met lagen, op alle mogelijke manieren de kleuren aanpassen en tientallen filters op je kiekjes loslaten. De meeste niet-professionals zullen hier meestal al meer dan genoeg aan hebben.

Probeer Pixlr

5. Artweaver

Artweaver is een Duits freeware-programma dat de mosterd duidelijk bij Corel Painter heeft gehaald. Verwacht je, naast de klassieke fotobewerkingstools, dus ook aan een uitgebreid gamma brushes en effecten om je foto’s een schilderij-achtig uiterlijk te geven. Er bestaat van dit programma ook een betalende Plus-versie met onder meer ondersteuning van Photoshop-bestanden, ondersteuning van hogere resoluties en nog meer brushes.

Download Artweaver

6. Paint.Net

De absurd vele mogelijkheden van Photoshop of GIMP heeft Paint.Net misschien nog net niet, maar ook dit is een programma dat zich duidelijk op de al wat meer eisende amateurfotograaf richt. Ondersteuning voor lagen die je op verschillende manieren kan blenden, transparante lagen, honderden mogelijke plugins (onder meer voor RAW-ondersteuning), alle mogelijke noise- en blur-effecten…het zit allemaal in dit programma ingebakken.

Download Paint.Net

7. Phoxo

Phoxo is een van oorsprong Chinees fotobewerkingsprogramma dat naast de klassieke tools ook enkele ongebruikelijke (typische Aziatische?) trucjes onder de knie heeft. Zo kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig emoji en clip art aan je foto’s toevoegen, alsook nogal vrij barokke kaders. Met een druk op de knop is het ook mogelijk om ASCII-art van je kiekje te maken. Ook het aanbod aan filters en speciale effecten is al bij al redelijk uitgebreid.

Download Phoxo

8. BeFunky

Nog eentje uit de online-school: BeFunky. Opnieuw een verrassend uitgebreid programma, met onder meer knoppen om rode ogen te verwijderen, tanden witter te maken en rimpels te verwijderen. Ook leuk zijn de tientallen Instagram-achtige filters en de collage-functie die verschillende foto’s tot één collage maakt die je helemaal naar je smaak kan aanpassen. Je kan je foto’s ook meteen naar Flickr, Facebook of Photobucket uploaden.

Probeer BeFunky

9. Photos Pos Pro

Photo Pos Pro begon ooit als betalende software, maar is ondertussen gratis geworden. De interface van dit programma is blijven steken in 1998, maar voor wie dat niet erg vindt, zijn er behoorlijk uitgebreide features te vinden, met uitgebreide filter- en lagen-opties. Let wel op voor de adware die deze jongen stiekem probeert te installeren!

Download Photos Pos Pro

Auteur: rudi
Laatst bijgewerkt:2017-10-28 23:36